Receptbeskrivning

Kalkon med spetskål, vitlök och äpple

Ingredienser för
4 st kalkonbröst
1 st spetskålhuvud
1.5 dl vatten
0.5 st citron, saften
3 st vitlöksklyftor
2 st äpplen


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Ta bort och släng de yttersta bladen av spetskålen. Skölj den. Skär bort stocken i botten och dela sen i 4 delar.
2. Stek spetskålen i en kastrull med smör cirka 2 minuter runt om. Det är viktigt att den får färg. Salta och peppra och häll över vatten och citronsaft.
3. Skala och hacka vitlöken. Bryn kalkonbrösten i en stakpanna med smör. Strö över vitlökshacket och fortsätt att steka.
4. Dela äpplena och ta bort kärnhusen. Skär i fina klyftor.
5. Tvätta citronen väl i varmt vatten. Skär sen bort skalet från citronen fint, se till att inte få det vita med.
6. Lägg ner äpplena, citronstrimlorna och finskuren mynta i kastrullen med spetskål. Håll varmt tills kalkonen är klar.

Visningar: 726
Inlagt 2012-02-17 19:35:14