Receptbeskrivning
Inskannat från telefon
Ingredienser
för
Beskrivning
Kottvaner l Lrock-Pot*
Pepparrotskött
Ytterligare en svensk klassiker av rang.
lhl.andl<aniagbaralängtaefterpe|r
pafrotsstyrl<an,rnensel:illat1fåen
fárskmtfiirdeträttastingenbugör
denhärrättenpåsarnmasänsom
dillkönetmenmedlitweandnkryddor
pâslutet.
1 kg nägfev
1 gul iöki klyftor
I morot
en bit rotselleri
en halv punuök
salt
6 vimevirmvm
1 sr 1-gemiad
S dl vatten
en lifien knippa persiliestjälkar
(spar kronan till dekoration)
Såsflfl:
4 msk smör
4 msk
s di koupad
I dl grädde
24 dl nyriven pepparrot
nymald vitpeppar och salt
Ligg köttet i botten på grytan. Skala
och dela på lök och morötter och
lägg ner dem tillsammans med köt-
tet. Slå på fond och kryddor och den
grova delen av dillknippan. Spar den
fina kronan till gamering av såsen.
När köttet har kokat på låg värme i 8 tim
mar år det så mört an det faller isär. Det
är nu du ska göra såsen. Ta upp köttet, sila
av skyn och lägg även morötterna åt sidan.
låt skyn koka en smula tillsammans
med grädden, smaka av med kryd-
dor. Ner med köttet i bitar, på med
massor av pepparrot och servera med
kon pomis och hackad pemlia.
CrockPot - 15
Pepparrotskött
Ytterligare en svensk klassiker av rang.
lhl.andl<aniagbaralängtaefterpe|r
pafrotsstyrl<an,rnensel:illat1fåen
fárskmtfiirdeträttastingenbugör
denhärrättenpåsarnmasänsom
dillkönetmenmedlitweandnkryddor
pâslutet.
1 kg nägfev
1 gul iöki klyftor
I morot
en bit rotselleri
en halv punuök
salt
6 vimevirmvm
1 sr 1-gemiad
S dl vatten
en lifien knippa persiliestjälkar
(spar kronan till dekoration)
Såsflfl:
4 msk smör
4 msk
s di koupad
I dl grädde
24 dl nyriven pepparrot
nymald vitpeppar och salt
Ligg köttet i botten på grytan. Skala
och dela på lök och morötter och
lägg ner dem tillsammans med köt-
tet. Slå på fond och kryddor och den
grova delen av dillknippan. Spar den
fina kronan till gamering av såsen.
När köttet har kokat på låg värme i 8 tim
mar år det så mört an det faller isär. Det
är nu du ska göra såsen. Ta upp köttet, sila
av skyn och lägg även morötterna åt sidan.
låt skyn koka en smula tillsammans
med grädden, smaka av med kryd-
dor. Ner med köttet i bitar, på med
massor av pepparrot och servera med
kon pomis och hackad pemlia.
CrockPot - 15
Visningar: 167
Inlagt 2013-09-29 10:03:53






30 min