Receptbeskrivning
			
			
			
			Fisksoppa från skillinge
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							1 st gul lök 
st purjolök
1 st morötter
1 msk smör
1 msk vetemjöl
5 dl fiskbuljong
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
tsk timjan
tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, malen
400 g torskfilè (eller annan vit fisk)
100 g skalade räkor
						
					st purjolök
1 st morötter
1 msk smör
1 msk vetemjöl
5 dl fiskbuljong
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
tsk timjan
tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, malen
400 g torskfilè (eller annan vit fisk)
100 g skalade räkor
Beskrivning
					
						Skala och finhacka den gula löken.
Skär purjolök och morot i strimlor och fräs dem tillsammans med löken i smör.
Pudra över mjölet och slå på buljongen lite i taget.
Rör hela tiden så att mjölet inte klumpar sig.
Tillsätt créme fraiche, tomatpurè, timjan, sambal oelek, salt och vitpeppar.
LÃ¥t allt sjuda i ca 10 minuter.
Skär under tiden fisken i kuber (ca 2*2 cm). Lägg fisken i grytan och vänd försiktigt ner den.
LÃ¥t fisken sjuda till den vitnat (ca 3 minuter).
Lägg i räkorna och servera omedelbart med bröd och ost.
										Skär purjolök och morot i strimlor och fräs dem tillsammans med löken i smör.
Pudra över mjölet och slå på buljongen lite i taget.
Rör hela tiden så att mjölet inte klumpar sig.
Tillsätt créme fraiche, tomatpurè, timjan, sambal oelek, salt och vitpeppar.
LÃ¥t allt sjuda i ca 10 minuter.
Skär under tiden fisken i kuber (ca 2*2 cm). Lägg fisken i grytan och vänd försiktigt ner den.
LÃ¥t fisken sjuda till den vitnat (ca 3 minuter).
Lägg i räkorna och servera omedelbart med bröd och ost.
Visningar: 10781
Inlagt 2012-02-17 20:16:20
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min