Receptbeskrivning

Mjuka havregrynskakor 36st

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
4dl mjöl
1/2tsk. bordssalt
1tsk mald kanel
1tsk bakpulver
1tsk. bikarbonat
1msk ren vaniljextrakt/1 msk vaniljsocker
4msk mjölk
2st. stora ägg
200g. osaltat smör, rumstemperatur
3dl socker
6dl havregryn (fiber eller vanlig)

Smaker:
200g. hackad choklad
eller tex.
200g. hackad choklad med nötter

Vispa ihop mjöl, salt, kanel, bakpulver och bikarbonat. Ställ åt sidan.
I en liten skål, vispa ihop vanilj, mjölk och ägg.
Med elvisp, vispa smör med socker och slå på medelhög hastighet tills ljust och fluffigt. Sänk hastigheten till låg, gradvis lägga mjölk blandningen och blanda väl.
Tillsätt mjöl blandningen och vispa väl.
Rör (INTE vispa) i havre och valfri smak (torkade bär eller choklad). Placera degen i kylskåp minst 2 timmar eller över natten.

Värm ugnen till 180 grader. Klä bakplåtar med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Forma med 2 matskedar degen till små bollar. Upprepa med resterande deg. Tryck på dem för att platta till kakorna.

Grädda tills gyllene men fortfarande mjuk i mitten, 13-15 min (ha bra känn på din ugn). Låt svalna på galler. Förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 1 vecka

Visningar: 338
Inlagt 2013-09-30 19:07:50