Receptbeskrivning
Svamppaj med mangold o mozarella
Ingredienser
för
Beskrivning
Pajdeg:
5dl vetemjöl
200g smör
1/2tsk salt
1/2dl vatten
1stlitet ägg
1/2tsk ättiksprit (12 %)
Fyllning:
1l. färsk svamp i bitar
smör eller olja till Âstekning
1st. lök (gul eller röd), Âhackad
300g färsk mangold eller spenat
2dl crème fraiche
3st. ägg
1st. mozzarellaost (125 g)
7-8st. cocktailtomater, Âdelade
salt, peppar
Hacka ihop mjöl, smör och salt. Gör en grop i mjöl- och smörhacket. Blanda vatten, ägg och ättika och häll i gropen. Blanda snabbt ihop och lÃ¥t ligga i kylen minst 30 minuter. Gör fyllningen under tiden. Fräs svampen tills vätskan Ã¥ngat bort, tillsätt smör eller olja. LÃ¥t svampen fÃ¥ lite färg, lägg ner löken och lÃ¥t den bli genomskinlig. Grovhacka mangolden och lÃ¥t den fräsa med en stund. Ta frÃ¥n värmen. Rör ihop crème fraiche och ägg och rör sedan ihop Âblandningen med svamp och mangold. Smaka av med salt och peppar. Kavla ut pajdegen och klä en form. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter i 225 grader. Sänk värmen till 200 grader. Häll i fyllningen och lägg pÃ¥ skivor av mozzarella och tomathalvor överst. Grädda längst ner i ugnen cirka 30 minuter.
5dl vetemjöl
200g smör
1/2tsk salt
1/2dl vatten
1stlitet ägg
1/2tsk ättiksprit (12 %)
Fyllning:
1l. färsk svamp i bitar
smör eller olja till Âstekning
1st. lök (gul eller röd), Âhackad
300g färsk mangold eller spenat
2dl crème fraiche
3st. ägg
1st. mozzarellaost (125 g)
7-8st. cocktailtomater, Âdelade
salt, peppar
Hacka ihop mjöl, smör och salt. Gör en grop i mjöl- och smörhacket. Blanda vatten, ägg och ättika och häll i gropen. Blanda snabbt ihop och lÃ¥t ligga i kylen minst 30 minuter. Gör fyllningen under tiden. Fräs svampen tills vätskan Ã¥ngat bort, tillsätt smör eller olja. LÃ¥t svampen fÃ¥ lite färg, lägg ner löken och lÃ¥t den bli genomskinlig. Grovhacka mangolden och lÃ¥t den fräsa med en stund. Ta frÃ¥n värmen. Rör ihop crème fraiche och ägg och rör sedan ihop Âblandningen med svamp och mangold. Smaka av med salt och peppar. Kavla ut pajdegen och klä en form. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter i 225 grader. Sänk värmen till 200 grader. Häll i fyllningen och lägg pÃ¥ skivor av mozzarella och tomathalvor överst. Grädda längst ner i ugnen cirka 30 minuter.
Visningar: 517
Inlagt 2013-09-30 19:11:49






30 min