Receptbeskrivning

Svamppaj med mangold o mozarella

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Pajdeg:

5dl vetemjöl
200g smör
1/2tsk salt
1/2dl vatten
1stlitet ägg
1/2tsk ättiksprit (12 %)

Fyllning:

1l. färsk svamp i bitar
smör eller olja till ­stekning
1st. lök (gul eller röd), ­hackad
300g färsk mangold eller spenat
2dl crème fraiche
3st. ägg
1st. mozzarellaost (125 g)
7-8st. cocktailtomater, ­delade
salt, peppar

Hacka ihop mjöl, smör och salt. Gör en grop i mjöl- och smörhacket. Blanda vatten, ägg och ättika och häll i gropen. Blanda snabbt ihop och låt ligga i kylen minst 30 minuter. Gör fyllningen under tiden. Fräs svampen tills vätskan ångat bort, tillsätt smör eller olja. Låt svampen få lite färg, lägg ner löken och låt den bli genomskinlig. Grovhacka mangolden och låt den fräsa med en stund. Ta från värmen. Rör ihop crème fraiche och ägg och rör sedan ihop ­blandningen med svamp och mangold. Smaka av med salt och peppar. Kavla ut pajdegen och klä en form. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter i 225 grader. Sänk värmen till 200 grader. Häll i fyllningen och lägg på skivor av mozzarella och tomathalvor överst. Grädda längst ner i ugnen cirka 30 minuter.

Visningar: 517
Inlagt 2013-09-30 19:11:49