Receptbeskrivning

Portabello med spenat och mozzarella

Ingredienser för
ingredienser
4 stora prtabellosvampar (4 stora svampar motsv
1 dl pinjenötter (1 dl motsvarar ca 80 g)
4 msk grillad paprika i olja
ev 1 baguette
1 msk olja
1 krm salt
1 krm peppar
marinad
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk oregano
2 msk soja
1 dl balsamvinäger
1 dl olivolja
fyllning
2 vitlöksklyftor
1 påse babyspenat (à 65 g)
200 g mozzarella


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ta bort foten på svampen. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna. Marinad: Skala och pressa vitlöken i en bunke. Blanda i oregano, soja, balsamvinäger och olivolja. Vänd runt svamparna i marinaden. Fyllning: Fräs skalad och pressad vitlök i olja i en stekpanna någon minut. Vänd ner spenaten och låt den mjukna. Krydda med salt och peppar. Skär mozzarellan i skivor. Lägg svamparna på grillen med undersidan ner några minuter. Ta av från grillen. Fördela fräset och mozzarellan över. Lägg tillbaka på grillen, gärna under lock. Grilla tills mozzarellan smält. Toppa burgarna med pinjenötter och grillad paprika. Servera ev i baguette. För alla Fri från gluten och ägg med lämpligt bröd.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellan med t ex laktosfri laktossalladsost/färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellan med tofu. Kontrollera brödet för laktos och mjölkprotein.

Visningar: 544
Inlagt 2013-10-01 10:59:03