Receptbeskrivning

Korvcassoulet

Ingredienser för


  40 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Antal portioner: 4
Ingredienser
4 smakrika korvar
1 burk kikärtor / bönor
200 g valfri svamp
150 g rökt sidfläsk
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
150 g riven ost
50 g ströbröd
färsk timjan

Gör så här
1. Skär korven i slantar och tärna sidfläsket.
2. Hacka vitlök och gul lök i fina bitar. Skär ner svampen i mindre bitar.
3. Stek lök, fläsk och korv i ugnssäker stekpanna.
4. Tillsätt svampen och låt den fräsa med.
5. Tillsätt krossade tomater och bönor, skölj ur burken med lite vatten och tillsätt till stekpannan.
6. Hacka timjan fint och låt koka med i stekpannan.
7. Avsluta med salt och peppar.
8. Toppa med ett lager av ströbröd och ost.
9. Baka sedan i ugnen på 230 grader i ca 10-15 minuter tills din cassoulet har fått färg. Servera med ett gott bröd.

Visningar: 646
Inlagt 2013-10-01 11:44:36