Receptbeskrivning
Sparris med parmaskinka och parmesan
Ingredienser
för
200 g sparris, färsk grön
2 msk citronsaft
4 st ciabattabröd, skivor
4 st parmaskinka, tunna skivor
1 st rucolasallad
1 tsk olivolja
30 g parmesan, tunt hyvlad
1 krm svartpeppar, grovmald
1 tsk salt, gourmet
2 msk citronsaft
4 st ciabattabröd, skivor
4 st parmaskinka, tunna skivor
1 st rucolasallad
1 tsk olivolja
30 g parmesan, tunt hyvlad
1 krm svartpeppar, grovmald
1 tsk salt, gourmet
Beskrivning
1. Ansa sparrisen och dela den om den är lång. Kraftig sparris kan också delas på längden. Lägg sparrisen i kokande lättsaltat vatten med citron i. Koka under lock ca 5 min tills den är mjuk. Häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten och låt den rinna av.
2. Rosta brödskivorna och lägg dem på tallrikar. Arrangera parmaskinka och rucolasallad på och runtom brödet.
3. Blanda sparrisen i en skål med olivolja och stek dem hastigt i het grillpanna ca 2 min. Lägg upp direkt och droppa över resten av olivoljan. Strö över parmesan, grovmald svartpeppar och gourmetsalt.
2. Rosta brödskivorna och lägg dem på tallrikar. Arrangera parmaskinka och rucolasallad på och runtom brödet.
3. Blanda sparrisen i en skål med olivolja och stek dem hastigt i het grillpanna ca 2 min. Lägg upp direkt och droppa över resten av olivoljan. Strö över parmesan, grovmald svartpeppar och gourmetsalt.
Visningar: 375
Inlagt 2012-02-18 07:56:48

