Receptbeskrivning

Falsk wienerschnitzel med pressad potatis

Ingredienser för
600 g benfri fläskkotlettrad
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2.5 dl vetemjöl
3 ägg
0.5 dl standardmjölk
3 dl ströbröd
3 msk smör till stekning
3 msk rapsolja till stekning
4 citronskivor
12 anjovisfiléer
6 msk kapris
8 kokta potatisar
8 cocktailtomater
4 dillkvistar
125 g skirat smör


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Förbered potatisenSkala 8 st medelstora potatisar och koka dem ca 25 min.
2. SchnitzelSkär kotlettraden i fyra tjocka skivor ca 200 gr, putsa biten från fett. Banka ut köttskivorna till ca 0,3 - 0,5 cm tjocklek. Köttbankare eller undersidan på en kastrull går bra att banka med. Salta och peppra köttbitarna.
3. Häll ut mjölet på en stor tallrik. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop dem lätt med mjölken, häll sedan ut ströbröd på en till stor tallrik. Vänd köttskivorna först i vetemjöl, därefter i ägg/mjölk blandningen och till sist i ströbrödet. Låt gärna schnitzlarna ligga en stund innan stekningen som görs strax före servering.
4. Skira smöretSmält smöret i en kastrull utan att bränna det, låt vila en liten stund så att "slaggämnena" lägger sig på botten. Häll upp den klara delen av smöret i en liten kanna/kastrull.
5. Sätt ugnen på 200 grader lägg tomaterna i en ugn fastform, salta och lägg en klick smör i formen. Efter ca 4 min är de klara.
6. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek wienerschnitzeln 3 min på varje sida på medelvärme, ströbrödet bränns lätt om man steker på för hög värme. Man kan också tillsätta mer olja och nästan fritera schnitzeln som alternativ.
7. Pressa potatisen på en tallrik, lägg upp den nystekta wienerschnitzeln på fatet. Garnera varje schnitzel med citronskiva, ansjovis och kapris. Lägg tomaterna på fatet och dillkvisten på potatisen. Servera rätten med skirat smör

Visningar: 445
Inlagt 2013-10-02 09:01:32