Receptbeskrivning

Torsk med ägg- och persiljesås

Ingredienser för
50 g smör
2 msk vetemjöl
5 st stjälkar persilja
5 st kryddpeppar, hel
1 st lagerblad
1 st purjolök, vita delen, tunt skuren
600 g torskrygg alt sejfilé
2 dl grädde
2 dl fiskbuljong
0.5 dl persilja, finhackad
2 st ägg, hårdkokta
persilja till garnering


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Dela torsken i 4 delar.
2. Låt den ligga i 1 l kallvatten utblandat med ¾ salt, i ca 30 minuter.
3. Lägg fisken på en perforerad plåt och ånga den på 80-gradig ånga till 40 gradig innetemperatur.
4. Koka upp fiskbuljongen med grädden, stjälkarna, lagerblad och kryddpeppar. Låt stå i 5 minuter.
5. Smält smöret i en kastrull.
6. Rör ner mjölet. Späd med den silade buljonggrädden under omrörning.
7. Ha i purjolöken och låt såsen småputtra på svag värme ca 5 minuter. Rör då och då.
8. Skala och hacka äggen. Vänd ner dem och persiljan i såsen.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Servera med kokt potatis och eventuellt smörkokta ärtor med gul lök.

Visningar: 534
Inlagt 2013-10-02 07:10:35