Receptbeskrivning
Fisk pot au feu
Ingredienser
för
1 st liten purjolök, strimlad
200 g morötter, slantade
200 g rotselleri i tärningar
400 g potatis i små bitar
1 msk smör eller margarin
1 saffran (0,5 g)
0.5 tsk curry
1 st pressad vitlöksklyfta
3 dl fisk- eller hönsbuljong (tärning eller fond
2.5 dl mellangrädde
600 g skinn- och benfri blandad fisk, t ex lax och
salt och peppar
200 g morötter, slantade
200 g rotselleri i tärningar
400 g potatis i små bitar
1 msk smör eller margarin
1 saffran (0,5 g)
0.5 tsk curry
1 st pressad vitlöksklyfta
3 dl fisk- eller hönsbuljong (tärning eller fond
2.5 dl mellangrädde
600 g skinn- och benfri blandad fisk, t ex lax och
salt och peppar
Beskrivning
1. Fräs grönsakerna i matfett i en gryta. Krydda med saffran, curry och vitlök. Slå på buljong och grädde. Låt grytan sjuda 10-15 minuter.
2. Skär fisken i bitar och lägg i grytan 4-5 minuter innan servering. Smaka av med salt och peppar.
2. Skär fisken i bitar och lägg i grytan 4-5 minuter innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Visningar: 758
Inlagt 2013-10-02 07:11:51

