Receptbeskrivning

Wallenbergare Classic

Ingredienser för
400 g kalvfärs
4 st äggulor
4 dl vispgrädde
1.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
ströbröd
smör till stekning
500 g potatis
2 msk smör
1.5 dl grädde
1.5 dl mjölk
salt och vitpeppar
100 g lingon
30 g socker
ärtorna
gröna ärtor, frysta
smör
salt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tillagning: Wallenbergare: Blanda sedan färs med salt, peppar och äggulor. Tillsätt grädden, lite i taget, under hård omrörning med en träslev. Låt sedan färsen vila en stund. Dela färsen i fem delar och lägg dem på ströbrödet. Platta ut till fyra stycken biffar, cirka 1.5 centimeter tjocka. Strö över resten av ströbrödet på biffarna. Värm en stekpanna och lägg i smör. Stek Wallenbergarna gyllenbruna på båda sidor försiktigt på svag värme, cirka 4 minuter på varje sida.
2. Potatispuré: Koka potatisen nästan färdig. Ånga av potatisen och pressa den sedan genom potatispress i en varm bunke. Tillsätt smör, salt och peppar. Värm grädde och mjölk i en kastrull. Rör ner den heta gräddmjölken i den pressade potatisen, lite i taget. Vispa hastigt ihop till en luftig puré.
3. Rårörda lingon: Slå på socker på över lingonen, rör om. Låt stå.
4. Ärtorna: Koka upp vatten med lite smör och salt, slå på ärtorna slå av värmen. Servera.

Visningar: 537
Inlagt 2013-10-02 07:13:30