Receptbeskrivning

Tommys perfekta hamburgare

Ingredienser för
600 g finmalen högrev med fin fettsammansättning
2 msk iskallt vatten
1 tsk salt
svartpeppar, nymalen
2 st äggulor
2 tsk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
5 dl matolja
salt
svartpeppar, från kvarn
1 msk cidersenap, grov
8 tomater
olivolja
salt
peppar
rökt sidfläsk i tunna skivor
västerbottensost eller annan lagrad ost
huvudsallad
tunt skurna lökringar
hamburgerbröd


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. HamburgareBlanda samman alla ingredienser och forma till åtta hamburgare à 75 g.
2. Stek burgarna i het gjutjärnspanna för extra mycket karaktär och smak. En minut per sida ger lätt rosa hamburgare.
3. SenapsdressingVispa samman dijonsenap, äggulor, vinäger och salt.
4. Tillsätt oljan droppvis tillls en tjock majonnäs bildats.
5. Smaksätt med grov senap, salt och eventuellt peppar.
6. Bakade tomaterLägg tomaterna på ugnsfast form och drizzla över olivolja, krydda med salt och peppar och baka i ugnen på 120 grader i en timme. Serveras varma till hamburgaren.

Visningar: 725
Inlagt 2013-10-02 07:15:05