Receptbeskrivning

Burgundisk gryta

Ingredienser för
1.5 kg marmorerat nötkött - helst högrev och uppf
1 st gul lök
2 st morötter
1-2 matskedar smör
1-2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 st köttbuljongtärning
1 tsk timjan
1 krm svart - eller kryddpeppar
1 -2 lagerblad
1.5 dl rött vin
5 dl vatten
ett par nävar champinjoner
1.5 dl syltlök, inlagd
1 msk majsstärkelse
salt, efter smak
persilja, efter smak


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Putsa och skär köttet i små tärningar cirka 2X2 cm.
2. Skala och skär löken i klyftor och moroten i mindre bitar.
3. Bryn köttet i lite fett i en stekpanna.
4. Lägg över köttet i en gryta.
5. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré smulad buljongtärning, kryddor och lök.
6. Späd med vin och vatten.
7. Låt grytan sjuda på svag värme under lock i cirka 1.5 timmar, eller tills köttet är mört.
8. Fräs champinjonerna och lägg i grytan.
9. Lägg i morötterna de sista 15 -20 minuterna.
10. Rör ut maizena med lite vatten och blanda ner det under omrörning.
11. Koka upp och smaka av.
12. Klipp över persilja och servera med kokt potatis.

Visningar: 675
Inlagt 2013-10-02 11:05:21