Receptbeskrivning
Burgundisk gryta
Ingredienser
för
1.5 kg marmorerat nötkött - helst högrev och uppf
1 st gul lök
2 st morötter
1-2 matskedar smör
1-2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 st köttbuljongtärning
1 tsk timjan
1 krm svart - eller kryddpeppar
1 -2 lagerblad
1.5 dl rött vin
5 dl vatten
ett par nävar champinjoner
1.5 dl syltlök, inlagd
1 msk majsstärkelse
salt, efter smak
persilja, efter smak
1 st gul lök
2 st morötter
1-2 matskedar smör
1-2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 st köttbuljongtärning
1 tsk timjan
1 krm svart - eller kryddpeppar
1 -2 lagerblad
1.5 dl rött vin
5 dl vatten
ett par nävar champinjoner
1.5 dl syltlök, inlagd
1 msk majsstärkelse
salt, efter smak
persilja, efter smak
Beskrivning
1. Putsa och skär köttet i små tärningar cirka 2X2 cm.
2. Skala och skär löken i klyftor och moroten i mindre bitar.
3. Bryn köttet i lite fett i en stekpanna.
4. Lägg över köttet i en gryta.
5. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré smulad buljongtärning, kryddor och lök.
6. Späd med vin och vatten.
7. Låt grytan sjuda på svag värme under lock i cirka 1.5 timmar, eller tills köttet är mört.
8. Fräs champinjonerna och lägg i grytan.
9. Lägg i morötterna de sista 15 -20 minuterna.
10. Rör ut maizena med lite vatten och blanda ner det under omrörning.
11. Koka upp och smaka av.
12. Klipp över persilja och servera med kokt potatis.
2. Skala och skär löken i klyftor och moroten i mindre bitar.
3. Bryn köttet i lite fett i en stekpanna.
4. Lägg över köttet i en gryta.
5. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré smulad buljongtärning, kryddor och lök.
6. Späd med vin och vatten.
7. Låt grytan sjuda på svag värme under lock i cirka 1.5 timmar, eller tills köttet är mört.
8. Fräs champinjonerna och lägg i grytan.
9. Lägg i morötterna de sista 15 -20 minuterna.
10. Rör ut maizena med lite vatten och blanda ner det under omrörning.
11. Koka upp och smaka av.
12. Klipp över persilja och servera med kokt potatis.
Visningar: 746
Inlagt 2013-10-02 11:05:21

