Receptbeskrivning

Höstgryta med kaffe och choklad

Ingredienser för
800 g högrev
2 st morötter
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
6 st champinjoner
25 g torkad karljohanssvamp
2 tsk korianderfrö
1 tsk fänkålsfrö
20 st kaffebönor
1 l kokad kalvbuljong
3 dl rött vin
choklad, efter smak


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hacka gul lök och vitlök, skala morötterna och skär i grova bitar.
2. Skär champinjonerna i grova bitar.
3. Putsa högrevet och skär det i tärningar om ca två gånger två centimeter.Krossa korianderfrö, fänkålsfrö och kaffe i en mortel.
4. Bryn köttet i oljan i en stor kastrull, tillsätt den hackade löken och morötterna och låt fräsa en liten stund tillsammans med de mortlade kryddorna.
5. Tillsätt svamp, rödvin och kalvfond och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca två timmar eller tills köttet är mört.
6. Sänk värmen ytterligare och tillsätt chokladen under omrörning.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Red eventuellt av grytan med exempelvis maizenamjöl.

Visningar: 530
Inlagt 2013-10-02 11:08:13