Receptbeskrivning
Kyckling- och skinkgratäng med selleri
Ingredienser
för
300 g kycklingkött i strimlor
300 g rökt skinka
2 blekselleri
1 st röd paprika
1 dl vitt vin
1 burk crème fraiche, 2 dl
vitpeppar, malen
2 tsk torkad oregano
1.5 dl ost, riven
sallad
kokta grönsaker
300 g rökt skinka
2 blekselleri
1 st röd paprika
1 dl vitt vin
1 burk crème fraiche, 2 dl
vitpeppar, malen
2 tsk torkad oregano
1.5 dl ost, riven
sallad
kokta grönsaker
Beskrivning
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Skär kyckling och skinka i strimlor.
3. Lägg strimlorna i en ugnssäker form.
4. Tärna sellerin och strimla paprikan.
5. Lägg på köttet.
6. Krydda med malen vitpeppar och oregano.
7. Riv osten grovt.
8. Riv osten grovt.
9. Blanda samman crème fraiche och vin.
10. Häll blandningen över köttet i formen.
11. Strö över riven ost. Hit kan rätten förberedas.
12. Gratinera i 15-20 minuter eller tills rätten fått gyllenbrun färg.
2. Skär kyckling och skinka i strimlor.
3. Lägg strimlorna i en ugnssäker form.
4. Tärna sellerin och strimla paprikan.
5. Lägg på köttet.
6. Krydda med malen vitpeppar och oregano.
7. Riv osten grovt.
8. Riv osten grovt.
9. Blanda samman crème fraiche och vin.
10. Häll blandningen över köttet i formen.
11. Strö över riven ost. Hit kan rätten förberedas.
12. Gratinera i 15-20 minuter eller tills rätten fått gyllenbrun färg.
Visningar: 812
Inlagt 2013-10-02 11:13:37

