Receptbeskrivning
Grillad lax med lime och chili
Ingredienser
för
4 st laxkotletter
1 st röd chilifrukt
1 st lime skuren i tunna skivor
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
2 st vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 st lime skuren i tunna skivor
1 st röd chilifrukt
1 st lime skuren i tunna skivor
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
2 st vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 st lime skuren i tunna skivor
Beskrivning
Tröttnar man på dill, gräslök och andra klassiska fiskkryddor tycker jag att lax passar väldigt bra med asiatiska kryddor som chili, vitlök, ingefära, soja, wasabi och teriyaki.
1. Kärna ur chilin och finhacka den. Skala och finhacka vitlöken. Tvätta limen och riv skalet. Pressa limesaft i en skål, tillsätt rivet limeskal, honung, chili, vitlök, salt och olivolja.
2. Vispa ihop och marinaden och marinera laxen minst en halvtimme i kylskåpet.
3. Grilla laxen några minuter per sida och dekorera med grillade limeskivor. Servera med en matig sallad.
Recept: Mia Troberg-Elonq, Tasteline.
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Kärna ur chilin och finhacka den. Skala och finhacka vitlöken. Tvätta limen och riv skalet. Pressa limesaft i en skål, tillsätt rivet limeskal, honung, chili, vitlök, salt och olivolja.
2. Vispa ihop och marinaden och marinera laxen minst en halvtimme i kylskåpet.
3. Grilla laxen några minuter per sida och dekorera med grillade limeskivor. Servera med en matig sallad.
Recept: Mia Troberg-Elonq, Tasteline.
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 709
Inlagt 2014-02-03 20:05:20

