Receptbeskrivning

Inskannat från telefon

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
xmmenser.
t ar maträtter som i dubbel
bemarkelse värmer i höstmörkret.
LENAS TRAITKANTARELLSOPPA
(cirka 6 personer) 6§
~; V 1 lfärska trattkantareller (eller 30 g
torkade)
= 2 msk smör
4 msk vetemjöl
I 1 lgmnsaksbuuong
1 msk tomatpuré
* 2 dl mellangrädde
30 g grönmögelost
1-2 tsk limesaft
- 1 knlvsudd cayennepeppar
2 msk färska rosmarinblad
Hacka svampen lätt och fräs i stek-
panna (ta undan några hela svampar
för garnering). Strö över mjöl och
» späd med buljong.
- Tillsätt övriga ingredienser enligt
receptet (spara rosmarinbladen för
Sjud några minuter,
sänka av och salta och peppra. Gar-
nera med trattisar och rosmarin- ;
bild, servera och niuuuut.
.,. _ _
1/2 dl ch
2 msk ve
1/2 dl va
Skär kö
strimlorn:
Skölj, kal
Skölj och
och hack:
Koka L
Lägg nerl
att buljon
de. Tillsäl
chilisås.
LÃ¥t kol
Blanda v»
ner i gr;
minuter.
Server:
med tunr
eller past
Som ai
sar någ
utmärkt.
kan vara
eller en t<
lite kraft
osten.
Bon ar

Visningar: 152
Inlagt 2013-10-02 17:26:42