Receptbeskrivning
het köttgryta med koriander
Ingredienser
för
Beskrivning
Wbšfl*
un uosfcmm men vmöx ocu
KOIIANDER
(cirka fyra personen
400-500 g ràdiursstek (kan också
baseras på nötstek eller skinka)
2 msk sola
2 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
1/2-1 färsk röd chili
4 st puriolbk
2 st vitlöksklyftor
3 dl köttbuliong
1/2 dl chilisås
2 msk vetemjöl
1/2 dl vatten
Skär köttet i strimlor. Blanda kött-
strimlorna med soja och kryddor.
Skölj, kärna ur och hacka chilin.
Sköfi och strimla purjolöken. Skala
och hacka vitlöken.
Koka upp buljongen i en gryta.
låg; ner kñttstrimlorna lite i taget så
att buljongen hela tiden hålls kokan-
de. Tillsätt chili, purjolök, vitlök och
Låt hïika 15 minuter under lock.
Blanda vetemjöl och vatten och rör
älet i Låt koka cirka fem
Servera grytan, gâma överströdd
med tunna strimlor paprika, med ris
_hblàndad allad.
^ & nïåltlden as-
,. gå . P
sar några goda ostar alldeles
Utmärkt. %sande drycker till detta
kan vara ett EQ genomgående
ll“"<*:.fl... serva» °°h<-=@f
-.-,,._
un uosfcmm men vmöx ocu
KOIIANDER
(cirka fyra personen
400-500 g ràdiursstek (kan också
baseras på nötstek eller skinka)
2 msk sola
2 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
1/2-1 färsk röd chili
4 st puriolbk
2 st vitlöksklyftor
3 dl köttbuliong
1/2 dl chilisås
2 msk vetemjöl
1/2 dl vatten
Skär köttet i strimlor. Blanda kött-
strimlorna med soja och kryddor.
Skölj, kärna ur och hacka chilin.
Sköfi och strimla purjolöken. Skala
och hacka vitlöken.
Koka upp buljongen i en gryta.
låg; ner kñttstrimlorna lite i taget så
att buljongen hela tiden hålls kokan-
de. Tillsätt chili, purjolök, vitlök och
Låt hïika 15 minuter under lock.
Blanda vetemjöl och vatten och rör
älet i Låt koka cirka fem
Servera grytan, gâma överströdd
med tunna strimlor paprika, med ris
_hblàndad allad.
^ & nïåltlden as-
,. gå . P
sar några goda ostar alldeles
Utmärkt. %sande drycker till detta
kan vara ett EQ genomgående
ll“"<*:.fl... serva» °°h<-=@f
-.-,,._
Visningar: 292
Inlagt 2013-10-02 17:26:48






120 min