Receptbeskrivning
VinbärsGele
Ingredienser
för
2 l vinbär (1 kg)
3 dl vatten
9 dl socker per liter avrunnen saft
ev. pektin
3 dl vatten
9 dl socker per liter avrunnen saft
ev. pektin
Beskrivning
Skölj bären.
Koka bären med vattnet, bären kan sitta kvar på stjälken.
Koka ca 10 minuter och mosa.
Sila genom silduk.
Koka upp och ta av från plattan och tillsätt sockret.
Gör ev. geleprovet, behövs det så tillsätt lite pektrin.
Häll på rena burkar.
Koka bären med vattnet, bären kan sitta kvar på stjälken.
Koka ca 10 minuter och mosa.
Sila genom silduk.
Koka upp och ta av från plattan och tillsätt sockret.
Gör ev. geleprovet, behövs det så tillsätt lite pektrin.
Häll på rena burkar.
Visningar: 580
Inlagt 2013-10-02 18:18:34






30 min