Receptbeskrivning
Limemarinerade räkor
Ingredienser
för
100 g skalade räkor
2 st sticklökar, finskurna
8 st coctailtomater, i små klyftor
2 st dillkvistar, finskuren
1 dl cocosgrädde (finns att köpa i asiatiska but
2 st lime, saften
0.5 st röd chili
1 skalad ingefära
1 st skalad vitlöksklyfta
4 st toastbröd
2 msk smör
2 st sticklökar, finskurna
8 st coctailtomater, i små klyftor
2 st dillkvistar, finskuren
1 dl cocosgrädde (finns att köpa i asiatiska but
2 st lime, saften
0.5 st röd chili
1 skalad ingefära
1 st skalad vitlöksklyfta
4 st toastbröd
2 msk smör
Beskrivning
1. Skala räkorna.
2. Kärna ur chilin. Skala och hacka vitlöken. Mixa sedan chili, vitlök, ingefära, limesaft och cocosgrädde slätt.
3. Skär sticklöken fint. Dela tomaterna i små klyftor. Blanda sticklök, räkor, tomat och dill i en bunke.
4. Tillsätt limemarinaden och smaksätt med salt.
5. Skär bort kanterna på toastbröden och dela dem på mitten. Stek dem sedan gyllenbruna i smör.
6. Lägg de limemarinerade räkorna på toastskivorna och servera.
2. Kärna ur chilin. Skala och hacka vitlöken. Mixa sedan chili, vitlök, ingefära, limesaft och cocosgrädde slätt.
3. Skär sticklöken fint. Dela tomaterna i små klyftor. Blanda sticklök, räkor, tomat och dill i en bunke.
4. Tillsätt limemarinaden och smaksätt med salt.
5. Skär bort kanterna på toastbröden och dela dem på mitten. Stek dem sedan gyllenbruna i smör.
6. Lägg de limemarinerade räkorna på toastskivorna och servera.
Visningar: 488
Inlagt 2013-10-02 22:15:31

