Receptbeskrivning

Fläskkotlett med mandelpotatispuré och karamelliserad rödlök

Ingredienser för
2 rödlök
0.5 dl strösocker
0.5 dl balsamvinäger
1 kg mandelpotatis
125 g långlagrad prästost
1.5 dl grädde
50 g smör
4 fläskkotlett med ben
0.5 kruka färsk timjan
2 vitlöksklyftor
0.5 kruka bladpersilja
1 tsk chiliflakes
2 msk olivolja
salt
peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och koka potatisen.
2. Hacka persilja och timjan fint och blanda med riven vitlök samt chiliflakes.
3. Tillsätt olivolja och blanda runt.
4. Gnid och massera sedan in rubben på fläskkotletterna.
5. Skiva löken i strimlor och stek löken på hög värme i smör. När löken mjuknat, tillsätt sockeroch låt det karamellisera.
6. Slå sedan på vinäger, sänk värmen och låt det koka in under omrörning. Smaka av med salt och sen är löken klar.
7. Riv ost till potatispurén och häll av potatisen.
8. Krossa potatisen och tillsätt både grädde och smör. Blanda även ner den rivna osten medan purén är varm så osten blandas ut ordentligt.
9. Salta och peppra kotletterna och stek i smör. Servera nystekta fläskkotletter med potatispuré och karamelliserad rödlök.

Visningar: 509
Inlagt 2013-10-03 07:31:06