Receptbeskrivning

Fläskfilé med ädel sås

Ingredienser för
kg fläskfilé
paprikapulver
salt och svartpeppar
sås:
1 st gul lök, liten
g gorgonzola eller gräddädelost
2 tsk fransk senap, ljus
75 g smör
1 msk crème fraîche
tillbehör:
6 potatismos
2 st äggulor
3 st tomater, stora
salt
timjan
ugn: 275°


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Gör i ordning potatismoset på vanligt sätt. Rör ned äggulorna i det färdiga moset.
2. Putsa filén fri från hinnor och dela den i sex portionsbitar. Ställ dem på högkant och platta till dem. Bind eventuellt ett hushållssnöre runt varje filé. Låt köttet ligga i rumstemperatur en stund före stekningen så blir ytan finare.
3. Sätt ugnen på 275°. Spritsa moset runt kanten på ett ugnsfat. Gratinera 5–10 minuter i ugnen tills topparna fått färg. Krydda köttet och stek det i en panna med matfett. Lägg det sedan på ugnsfatet.
4. Lägg lök, smulad ost och smörklickar i en kastrull och smält på svag värme under omrörning. Rör ner senap efter smak och runda av med crème fraiche. Slå såsen över köttet och servera.

Visningar: 504
Inlagt 2013-10-03 08:35:34