Receptbeskrivning
Fläskfilé med ädel sås
Ingredienser
för
kg fläskfilé
paprikapulver
salt och svartpeppar
sås:
1 st gul lök, liten
g gorgonzola eller gräddädelost
2 tsk fransk senap, ljus
75 g smör
1 msk crème fraîche
tillbehör:
6 potatismos
2 st äggulor
3 st tomater, stora
salt
timjan
ugn: 275°
paprikapulver
salt och svartpeppar
sås:
1 st gul lök, liten
g gorgonzola eller gräddädelost
2 tsk fransk senap, ljus
75 g smör
1 msk crème fraîche
tillbehör:
6 potatismos
2 st äggulor
3 st tomater, stora
salt
timjan
ugn: 275°
Beskrivning
1. Gör i ordning potatismoset på vanligt sätt. Rör ned äggulorna i det färdiga moset.
2. Putsa filén fri från hinnor och dela den i sex portionsbitar. Ställ dem på högkant och platta till dem. Bind eventuellt ett hushållssnöre runt varje filé. Låt köttet ligga i rumstemperatur en stund före stekningen så blir ytan finare.
3. Sätt ugnen på 275°. Spritsa moset runt kanten på ett ugnsfat. Gratinera 5–10 minuter i ugnen tills topparna fått färg. Krydda köttet och stek det i en panna med matfett. Lägg det sedan på ugnsfatet.
4. Lägg lök, smulad ost och smörklickar i en kastrull och smält på svag värme under omrörning. Rör ner senap efter smak och runda av med crème fraiche. Slå såsen över köttet och servera.
2. Putsa filén fri från hinnor och dela den i sex portionsbitar. Ställ dem på högkant och platta till dem. Bind eventuellt ett hushållssnöre runt varje filé. Låt köttet ligga i rumstemperatur en stund före stekningen så blir ytan finare.
3. Sätt ugnen på 275°. Spritsa moset runt kanten på ett ugnsfat. Gratinera 5–10 minuter i ugnen tills topparna fått färg. Krydda köttet och stek det i en panna med matfett. Lägg det sedan på ugnsfatet.
4. Lägg lök, smulad ost och smörklickar i en kastrull och smält på svag värme under omrörning. Rör ner senap efter smak och runda av med crème fraiche. Slå såsen över köttet och servera.
Visningar: 504
Inlagt 2013-10-03 08:35:34