Receptbeskrivning

Skog möter hav på italiensk mark

Ingredienser för
8 st förvällda lasagneplattor
1 dl urkramade trattkantareller
dl grädde
salt
socker
1 st liten bananschalottenlök
8 st kokta kräftor
1 tsk hummerfond
3 msk olivolja
basilika
vitpeppar
1 burk fina hela tomater
4 msk smör
tsk salt
1 tsk socker
1 basilika
parmesanost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. TrattisfyllningBryn trattkantarellerna i rikligt med smör och dra sedan ned värmen och slå över grädden och smaka av med salt och ett uns socker som sedan långsamt får koka in.
2. HavskräftfyllningLåt schalottenlöken ligga i oljan under svag värme tills den är mjuk tillsätt därefter de hackade kräftstjärtarna, hummerfonden, basilika och vitpeppar.
3. TomatsåsBlanda alla ingredienser utom basilikan för att sedan koka upp. Därefter handmixas tomaterna och sedan tillbaka till spisen på svag värme under 25 min, gärna längre. Därefter tillsätts den hackade basilikan.
4. LasagneplattorFörväll lasagneplattorna i kokande lättsaltat vatten tills precis då den vita kärnan är borta. Tiden kan variera mycket beroende på fabrikat.
5. MonteringRätten serveras i ugnsfasta fat och startas med att täcka botten med tomatsåsen. Därefter läggs två plattor ut och får sällskap av fyllningarna. Sedan läggs en ny platta på och "skeda" sedan över lite av den resterande tomatsåsen.
6. In i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter därefter strös lite nyriven parmesan och som garnering lite små basilikablad.

Visningar: 196
Inlagt 2013-10-03 17:52:29