Receptbeskrivning

Köttfärspaj med basilika och oregano

Ingredienser för
1 pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
fyllning:
600 g blandfärs
2 st morötter, finrivna
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater med chilismak
1 msk basilika
1 msk oregano
1 st uppvispat ägg till pensling
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
2. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut 2/3 av degen och klä en medeldjup ugnsform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Ställ i kylen.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Bryn färsen, krydda och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka 20 min.
5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter, slå i fyllningen.
6. Kavla ut ett lock av resten av pajdegen och täck färsen med det. Gör lufthål eller sporra ut ett mönster. Pensla degen med ägg, grädda klart ca 20 min.

Visningar: 414
Inlagt 2013-10-03 19:22:48