Receptbeskrivning
Kladdkaka med lågt GI
Ingredienser
för
2 st ägg
1 dl råsocker
1.5 dl dinkelmjöl, siktat
100 g smör
100 g 70-procentig chokladkaka
100 g blandade nötter, t ex cashew, valnöt, hasse
sesamfrön
grädde och bär
1 dl råsocker
1.5 dl dinkelmjöl, siktat
100 g smör
100 g 70-procentig chokladkaka
100 g blandade nötter, t ex cashew, valnöt, hasse
sesamfrön
grädde och bär
Beskrivning
1/Sätt ugnen på 250 grader.
2/Rör ihop ägg och råsocker. Smält smör och choklad. Blanda ihop detta. Blanda sedan ned dinkelmjölet.
3/Bröa formen och häll i kaksmeten. Lägg på nötterna. Sätt in i ugn och grädda i 10 minuter. Servera gärna med vispgrädde och bär.
2/Rör ihop ägg och råsocker. Smält smör och choklad. Blanda ihop detta. Blanda sedan ned dinkelmjölet.
3/Bröa formen och häll i kaksmeten. Lägg på nötterna. Sätt in i ugn och grädda i 10 minuter. Servera gärna med vispgrädde och bär.
Visningar: 1047
Inlagt 2012-02-19 15:16:13

