Receptbeskrivning
Kycklingfilé med persiljetäcke
Ingredienser
för
avorioris (franskt ris)
1.5 kg kycklingbröstfilé 300 g rökt skinka (bit)
200 g stark ost (t ex västerbotten)
4 dl finhackad persilja
10 dl lättcrème fraiche
1.5 tsk salt
1.5 tsk peppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i en smord ugnssäker form.Skär skinkan i små tärningar. Riv osten. Blanda skinka, ost, lättcrème fraiche, persilja, salt och peppar i en bunke. Bre röran ovanpå kycklingen. Franskt ris: Koka avorioris i vatten och salt på svag värme under lock i 20-25 minuter. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen, i ca 25 minuter, tills köttsaften är klar. Servera med franskt ris.
Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i en smord ugnssäker form.Skär skinkan i små tärningar. Riv osten. Blanda skinka, ost, lättcrème fraiche, persilja, salt och peppar i en bunke. Bre röran ovanpå kycklingen. Franskt ris: Koka avorioris i vatten och salt på svag värme under lock i 20-25 minuter. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen, i ca 25 minuter, tills köttsaften är klar. Servera med franskt ris.
Visningar: 421
Inlagt 2013-10-03 20:46:57

