Receptbeskrivning

Smörgåsbakelse med skagenröra och lax

Ingredienser för
12 skivor vitt formbröd
skagenröra:
200 g skalade räkor
1 dl finhackad dill
1 citron
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
laxröra:
200 g rökt lax
1 dl finhackad dill
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
att klä bakelsen med:
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 dl hackad persilja
salt och malen vitpeppar
4 strimlor av rökt lax
80 g ishavsrom


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skagenröra: Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet. Hacka räkorna och rör ner. Pressa saften ur citronen. Krydda med citronsaft, salt och peppar.

2. Laxröra: Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet. Strimla laxen och vänd ner, krydda med salt och peppar.

3. Rör ihop crème fraiche och majonnäs att klä bakelsen med, krydda med salt och peppar. Tryck ut runda cirklar ur brödskivorna med ett glas. Lägg skagenröra på en av cirklarna, lägg på en skiva bröd och lägg på laxröra.

4. Avsluta med en sista brödskiva som lock och bre crème fraiche- och majonnäsblandningen på och runt om bakelsen. Rulla den sedan i hackad persilja. Garnera med rom, lax (el. några räkor) och dillkvist.

Visningar: 620
Inlagt 2013-10-04 03:28:02