Receptbeskrivning
Grova grötbullar
Ingredienser
för
Beskrivning
1 liter vatten
4 dl vetekross
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1 1/2-2 dl russin (smaksak)
50 g jäst + lite ljummet vatten
1/2 liter grahamsmjöl
vetemjöl till utbakningen
Koka upp vatten, vetekross,linfrö, salt och russin. Koka ca 15 min. Rör då och då. Låt svalna till fingertemperatur. Lös jästen i vattnet. Rör ner det och grahamsmjölet i grytan. Degen ska vara rätt kletig. Baka till 20- 25 st avlånga ca 2 cm höga "bullar". Låt jäsa 20 min. (Dom blir inte så mycket större än innan jäsningen.) Grädda 15 min i 200-225 grader.
4 dl vetekross
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1 1/2-2 dl russin (smaksak)
50 g jäst + lite ljummet vatten
1/2 liter grahamsmjöl
vetemjöl till utbakningen
Koka upp vatten, vetekross,linfrö, salt och russin. Koka ca 15 min. Rör då och då. Låt svalna till fingertemperatur. Lös jästen i vattnet. Rör ner det och grahamsmjölet i grytan. Degen ska vara rätt kletig. Baka till 20- 25 st avlånga ca 2 cm höga "bullar". Låt jäsa 20 min. (Dom blir inte så mycket större än innan jäsningen.) Grädda 15 min i 200-225 grader.
Visningar: 949
Inlagt 2012-02-19 16:32:11

