Receptbeskrivning
Lammtagine
Ingredienser
för
2 st stora gula lökar
3 st vitlöksklyftor
600 g benfritt lammkött
smör
1.5 msk malda korianderfrön
1 tsk nymortlad kardemumma
3 tsk harissapasta
1.5 tsk salt
150 g torkade aprikoser
1 dl russin
9 dl lamm- eller kalvbuljong
3 msk tomatpuré
svartpeppar
hackad persilja att strö över
3 st vitlöksklyftor
600 g benfritt lammkött
smör
1.5 msk malda korianderfrön
1 tsk nymortlad kardemumma
3 tsk harissapasta
1.5 tsk salt
150 g torkade aprikoser
1 dl russin
9 dl lamm- eller kalvbuljong
3 msk tomatpuré
svartpeppar
hackad persilja att strö över
Beskrivning
Skala och hacka lök och vitlök grovt. Skär köttet i 2 cm stora tärningar.
Hetta upp en stor gryta eller kastrull med smör och bryn köttet tillsammans med korianderfrö, kardemumma och harissa. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills det är mjukt. Tillsätt salt, torkad frukt, buljong och tomatpuré.
Koka upp, skumma av och låt sjuda under lock i cirka 1 ½ timme eller tills köttet är mört. Tillsätt under tiden mer vätska om det behövs. Krydda med rikligt med svartpeppar och toppa med hackad persilja. Servera gärna tillsammans med couscous.
Hetta upp en stor gryta eller kastrull med smör och bryn köttet tillsammans med korianderfrö, kardemumma och harissa. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills det är mjukt. Tillsätt salt, torkad frukt, buljong och tomatpuré.
Koka upp, skumma av och låt sjuda under lock i cirka 1 ½ timme eller tills köttet är mört. Tillsätt under tiden mer vätska om det behövs. Krydda med rikligt med svartpeppar och toppa med hackad persilja. Servera gärna tillsammans med couscous.
Visningar: 288
Inlagt 2013-10-04 05:41:57






120 min