Receptbeskrivning
Saltimbocca av benfri kotlett
Ingredienser
för
500 st fläskkotlett, i bit, benfri
2 tsk salvia, torkad eller färska blad
1 tsk salt, och nymald peppar
12 st salamiskivor
1 msk smör, till stekning
1 msk lök, mycket finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk salvia, torkad
0.5 msk vetemjöl
1 dl rött vin
1 msk soja, och 1,5 dl vatten
2 msk kalvfond, koncentrerad
2 msk smör
4 st portioner ris, blandat med 1 påse frysta bla
2 tsk salvia, torkad eller färska blad
1 tsk salt, och nymald peppar
12 st salamiskivor
1 msk smör, till stekning
1 msk lök, mycket finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk salvia, torkad
0.5 msk vetemjöl
1 dl rött vin
1 msk soja, och 1,5 dl vatten
2 msk kalvfond, koncentrerad
2 msk smör
4 st portioner ris, blandat med 1 påse frysta bla
Beskrivning
1. Skär köttet i 12 eller 16 tunna skivor. Lägg ut köttskivorna på skärbrädan och krydda dem bara på ena sidan med salvia, nymald peppar samt hälften av saltet. Täck kryddningen med den skivade salamin, som du sedan fäster i köttet med en tandpetare.
2. Koka riset och låt de frysta grönsakerna koka med en stund på slutet. Hetta upp en stekpanna och krydda köttet på undersidan med salt och en aning nymald peppar. Stek köttet i sparsamt med fett (eftersom korven avger en del) ca 2 minuter på varje sida. Lägg upp köttet på en tallrik och håll det varmt under folie medan du gör såsen.
3. Fräs lök, vitlök och salvia lätt i stekfettet du har i pannan, och pudra över ca 1/2 msk mjöl. Späd med vin, vatten, soja och kalvfond och vispa om ordentligt. Låt såsen koka några minuter och avsluta med att vispa i ett par msk smör. Smaka av med salt om det behövs. Servera saltimboccan på bädd av grönsaksris med salviasåsen runt omkring.
2. Koka riset och låt de frysta grönsakerna koka med en stund på slutet. Hetta upp en stekpanna och krydda köttet på undersidan med salt och en aning nymald peppar. Stek köttet i sparsamt med fett (eftersom korven avger en del) ca 2 minuter på varje sida. Lägg upp köttet på en tallrik och håll det varmt under folie medan du gör såsen.
3. Fräs lök, vitlök och salvia lätt i stekfettet du har i pannan, och pudra över ca 1/2 msk mjöl. Späd med vin, vatten, soja och kalvfond och vispa om ordentligt. Låt såsen koka några minuter och avsluta med att vispa i ett par msk smör. Smaka av med salt om det behövs. Servera saltimboccan på bädd av grönsaksris med salviasåsen runt omkring.
Visningar: 435
Inlagt 2013-10-04 09:31:06






0 min