Receptbeskrivning

Tunna kotletter med svamp

Ingredienser för
150 g champinjoner, färska och små
1 st gul lök, liten och finhackad
2 tsk rapsolja
1 krm timjan
1 krm rosmarin
0.5 tsk salt
2 st tomater
1 st vitlöksklyfta, liten och pressad
2 tsk äppelbalsamvinäger
1 krm svartpeppar
200 g kotlett, benfri och tunnskuren
1 krm salt
1 tsk olja, till stekning
300 g potatis, kokt
140 g råkost, utan dressing
2 st päron, till efterrätt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Rensa svampen om det behövs. Finhacka löken. Hetta
upp olja i en stekpanna och fräs svamp och lök tillsammans med timjan, rosmarin och salt ca 5 min på medelgod värme. Låt det svalna något.
2. Skär tomaterna i tärningar eller klyftor och blanda i en
skål med vitlök, vinäger och svartpeppar. Blanda ner den
stekta svampblandningen.
3. Krydda de tunna kotletterna med salt och stek direkt i en stekpanna med olja ca 1 min på varje sida. Servera med svampsallad, kokt potatis och råkostsallad utan dressing. Ca 440 kcal per portion, varav ca 12 g fett.

Visningar: 746
Inlagt 2013-10-04 09:31:53