Receptbeskrivning

Musslor med fänkål

Ingredienser för
2 kg musslor
2 st morot
4 st schalottenlök
3 st vitlök
1 st fänkål
olivolja
paprikapulver
3 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
salt
1 st persilja slätbladig
lchf bröd


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Musslor med fänkål
2 nät blåmusslor (à 1 kilo)
1 morot
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 fänkålsstånd
1 msk olivolja
2 krm rökt paprikapulver
2 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
2 krm salt
2 msk slätbladig persilja
Tillbehör
bröd

Tillagning

1. Borsta musslorna rena under kallt vatten och dra bort skägget. Kontrollera att alla musslor lever genom att knacka dem i bänken. Kasta de som inte sluter sig.

2. Skala morötter, lök och vitlök. Ansa fänkålen. Skär morötterna i tändsticksstora strimlor. Skär lök, vitlök och fänkål i tunna skivor. Fräs allt i olja med paprikapulver.

3. Häll på vin och grädde. Tillsätt salt och koka upp. Lägg i musslor, blanda om och lägg på ett lock. Låt koka ca 8 min. Skaka om kastrullen någon gång under koktiden. Släng bort de musslor som inte öppnat sig. Tillsätt persilja.

4. Ös upp musslor och buljong i varma tallrikar. Servera bröd till.

Visningar: 161
Inlagt 2013-10-04 14:40:18