Receptbeskrivning
Vitlöksstekt fläskkotlett med rostade grönsaker
Ingredienser
för
800 potatis
1 zucchini
1 paprika
1 rödlök
2 msk olja
salt och peppar
600 g fläskkotletter
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
0.5 grönsaksbuljongtärning
0.5 timjan
2 dl vatten
1 zucchini
1 paprika
1 rödlök
2 msk olja
salt och peppar
600 g fläskkotletter
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
0.5 grönsaksbuljongtärning
0.5 timjan
2 dl vatten
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Skölj och klyfta potatisen.
Skiva zucchinin.
Kärna ur och skär paprikan i bitar.
Skala och klyfta löken.
Blanda alltsammans på en plåt med hälften av oljan.
Salta och peppra.
Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
Krydda kotletterna med krossad vitlök, salt och peppar.
Stek dem i resten av oljan, ca 4 minuter på varje sida.
Rör samman tomatpuré, smulad buljongtärning, timjan och vatten.
Häll blandningen i stekpannan och låt den sjuda ca 5 minuter med kotletterna.
Lyft upp kotletterna ur pannan och låt skyn koka ihop lite. Smaka av.
Servera kotletterna med de rostade grönsakerna och skyn.
Skölj och klyfta potatisen.
Skiva zucchinin.
Kärna ur och skär paprikan i bitar.
Skala och klyfta löken.
Blanda alltsammans på en plåt med hälften av oljan.
Salta och peppra.
Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
Krydda kotletterna med krossad vitlök, salt och peppar.
Stek dem i resten av oljan, ca 4 minuter på varje sida.
Rör samman tomatpuré, smulad buljongtärning, timjan och vatten.
Häll blandningen i stekpannan och låt den sjuda ca 5 minuter med kotletterna.
Lyft upp kotletterna ur pannan och låt skyn koka ihop lite. Smaka av.
Servera kotletterna med de rostade grönsakerna och skyn.
Visningar: 794
Inlagt 2012-02-19 16:50:36

