Receptbeskrivning

Halstrad carpaccio med parmesancrème

Ingredienser för
600 g oxfilé
50 g smör
1 st äggula
3 dl olja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk crème fraiche
1 tsk dijonsenap
100 g finriven parmesan
salt och peppar
1 dl olivolja av god kvalité
1 dl finhackad stjälkselleri
1 ruccola


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Stek filén hastigt på alla sidor, salta och peppra. Rulla in filén i gladpack så den formas rund och låt den vila.
2. Vispa ägg, dijonsenap, vinäger och olja till en majonnäs, tillsätt cremé fraiche och den rivna parmesanen, smaka av med salt och peppar. Ställ i kyl i en timme.
3. Finhacka sellerin och tillsätt olivoljan, låt bladningen stå och dra i kyl en timme.
4. Skär filén i så tunna skivor det går och lägg upp på tallrik, lägg ruccolan på köttet och ringla över sellerioljan, lägg en klick parmesancremé på mitten av tallriken. Servera gärna med en grillad bit bröd.

Visningar: 842
Inlagt 2013-10-04 19:14:26