Receptbeskrivning

Ompysslad oxfilé

Ingredienser för
500 g oxfilé, ej för tjock
2 msk soja
1 msk hoisinsås
0.5 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
0.5 dl vitvinsvinäger
0.5 dl vatten
2 dl olivolja
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
0.5 dl persilja, finhackad
2 msk kapris, avrunnen
12 st potatisar
2 dl purjolök, strimlad
1 vitlöksost
2 st vitlöksklyftor
2 crème fraiche
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
paprikapulver
grönsaksbuljongpulver
1-2 dl grädde


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. OxfiléBlanda ihop ingredienserna till marinad 1 och lägg oxfilén i en tät plastpåse och slå över marinaden, låt stå i 3 timmar.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Lägg filén på galler, stick i en köttermometer och stek köttet tills termometern visar 55 grader, cirka 35 minuter.
4. Vänd filén en gång under stekningen.
5. Svep in filén i folie och låt kallna.
6. Blanda ihop marinad 2.
7. När filén kallnat skivas den i ½ centimeter tunna skivor och slå över marinad 2.
8. Ställ kallt i 4 timmar, ös köttet ett par gånger.
9. Serveras med varm potatisgratäng och sallad.
10. Smält osten på svag värme och rör i vitlök och kryddor och créme fraiche.
11. Skala och skiva potatis, varva med purjolök.
12. Häll över såsen och lite grädde.
13. Gratinera i 200 grader i 45 minuter.
14. PotatisgratängVärm ugnen på 200 grader.
15. Smält osten på svag värme och rör i vitlök och kryddor och crème fraiche.
16. Skala och skiva potatis, varva med purjolök.
17. Häll över såsen och lite grädde.
18. Gratinera i 45 minuter.

Visningar: 1309
Inlagt 2013-10-04 19:15:34