Receptbeskrivning
Oxfilé med pepparsås
Ingredienser
för
4 oxfilé à 250 g
2 msk vitpeppar rostats i ugn. 150 grader i 10 min,
0.5 msk grönpeppar
1 st schalottenlök (skalad, finhackad)
0.5 msk estragon finhackad
2 msk konjak
1 dl rödvin
2 dl grädde
3 dl reducerad, hemgjord kalvfond (eller utspädd
2 msk vitpeppar rostats i ugn. 150 grader i 10 min,
0.5 msk grönpeppar
1 st schalottenlök (skalad, finhackad)
0.5 msk estragon finhackad
2 msk konjak
1 dl rödvin
2 dl grädde
3 dl reducerad, hemgjord kalvfond (eller utspädd
Beskrivning
1. Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
2. Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
3. Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min.
4. Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
5. Servera med pepparsåsen.
2. Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
3. Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min.
4. Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
5. Servera med pepparsåsen.
Visningar: 465
Inlagt 2013-10-04 19:16:25






0 min