Receptbeskrivning

Entrecôte Rossini

Ingredienser för
6 st fint marmorerade entrecôter
1 burk fågelpastej
tryffel eller ersättning
3 msk kaffegrädde
salt och peppar
madeirasås:
1 st morot, finhackad
1 st liten gul lök, finhackad
1 rotselleri, finhackad
100 g smör
3 msk vetemjöl
1 burk ospädd consommé
2 msk tomatpuré
1 st lagerblad
några kvistar persilja
1 tsk timjan
3 dl madeira
1 msk smör
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Börja med såsen. Fräs smör och grönsaker i en kastrull, rör om och tillsätt consommé, tomatpuré och kryddorna, utom salt. Småkoka en timme.
2. Sila av skyn, smaka av med salt och peppar. Koka ihop madeiran till hälften, runda av med smör och häll ner skyn. Låt koka en kort stund.
3. Rör ut pastejen med lite grädde. Krydda köttet och stek det i het panna ett par minuter på varje sida.
4. Lägg upp på fat och slå på såsen. Klicka eller spritsa på pastejen och garnera med svamp.

Visningar: 710
Inlagt 2013-10-04 19:21:10