Receptbeskrivning
Werners fyllda lövbiff med grönsakspytt
Ingredienser
för
4 skivor oxfilé à 150-180 g (från "huvudet
smör och matolja att steka i
fyllning:
1 stor gul lök, finhackad
1 dl finhackad persilja, helst bladpersilja
1 msk kapris
2 msk finriven pepparrot
2 äggulor
4 msk senap
2 msk smör
1 krm salt
några varv vitpeppar från kvarn
grönsakspytt:
200 g skalade morötter
200 g skalad rotselleri
200 g skalad kålrot
100 g färsk haricots verts
2 msk smör
2 msk matolja
salt och peppar
smör och matolja att steka i
fyllning:
1 stor gul lök, finhackad
1 dl finhackad persilja, helst bladpersilja
1 msk kapris
2 msk finriven pepparrot
2 äggulor
4 msk senap
2 msk smör
1 krm salt
några varv vitpeppar från kvarn
grönsakspytt:
200 g skalade morötter
200 g skalad rotselleri
200 g skalad kålrot
100 g färsk haricots verts
2 msk smör
2 msk matolja
salt och peppar
Beskrivning
1. Fyllning:
2. Fräs löken mjuk på svag värme utan att den tar färg. Tillsätt på slutet även den hackade persiljan och fräs den med löken ca 1 min. Låt det kallna.
3. Blanda sedan alla ingredienser till fyllningen utom senapen.
4. Grönsakspytt:
5. Skär morot, rotselleri, kålrot och haricots verts i 1/2 cm stora tärningar.
6. Stek grönsakspytten mjuk i smör och matolja utan att den tar färg. Salta och peppra.
7. Platta ut filébiffen till ca 2 mm – detta går lättast om man lägger köttet mellan 2 plastpåsar eller gladpack innan man bankar ut köttet.
8. Bestryk den ena sidan av lövbiffen med 1 msk senap, dock inte längst ut mot kanten (lämna ca 2 cm rand runt om). Fördela sedan fyllningen ovanpå senapen. Vik ihop lövbiffen och tryck ihop köttkanterna väl. Salta och peppra halvmånarna och stek dem på båda sidor i smör och matolja.
9. Lägg upp de fyllda lövbiffarna på varma tallrikar med en sked smör från stekpannan på varje samt grönsakspytten bredvid.
10. Kommentar:
11. Grönsakspytten steker man naturligtvis klar först. Lövbiffen steks i absolut sista minuten innan den serveras.
2. Fräs löken mjuk på svag värme utan att den tar färg. Tillsätt på slutet även den hackade persiljan och fräs den med löken ca 1 min. Låt det kallna.
3. Blanda sedan alla ingredienser till fyllningen utom senapen.
4. Grönsakspytt:
5. Skär morot, rotselleri, kålrot och haricots verts i 1/2 cm stora tärningar.
6. Stek grönsakspytten mjuk i smör och matolja utan att den tar färg. Salta och peppra.
7. Platta ut filébiffen till ca 2 mm – detta går lättast om man lägger köttet mellan 2 plastpåsar eller gladpack innan man bankar ut köttet.
8. Bestryk den ena sidan av lövbiffen med 1 msk senap, dock inte längst ut mot kanten (lämna ca 2 cm rand runt om). Fördela sedan fyllningen ovanpå senapen. Vik ihop lövbiffen och tryck ihop köttkanterna väl. Salta och peppra halvmånarna och stek dem på båda sidor i smör och matolja.
9. Lägg upp de fyllda lövbiffarna på varma tallrikar med en sked smör från stekpannan på varje samt grönsakspytten bredvid.
10. Kommentar:
11. Grönsakspytten steker man naturligtvis klar först. Lövbiffen steks i absolut sista minuten innan den serveras.
Visningar: 225
Inlagt 2013-10-04 19:23:38






0 min