Receptbeskrivning

Werners fyllda lövbiff med grönsakspytt

Ingredienser för
4 skivor oxfilé à 150-180 g (från "huvudet
smör och matolja att steka i
fyllning:
1 stor gul lök, finhackad
1 dl finhackad persilja, helst bladpersilja
1 msk kapris
2 msk finriven pepparrot
2 äggulor
4 msk senap
2 msk smör
1 krm salt
några varv vitpeppar från kvarn
grönsakspytt:
200 g skalade morötter
200 g skalad rotselleri
200 g skalad kålrot
100 g färsk haricots verts
2 msk smör
2 msk matolja
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Fyllning:
2. Fräs löken mjuk på svag värme utan att den tar färg. Tillsätt på slutet även den hackade persiljan och fräs den med löken ca 1 min. Låt det kallna.
3. Blanda sedan alla ingredienser till fyllningen utom senapen.
4. Grönsakspytt:
5. Skär morot, rotselleri, kålrot och haricots verts i 1/2 cm stora tärningar.
6. Stek grönsakspytten mjuk i smör och matolja utan att den tar färg. Salta och peppra.
7. Platta ut filébiffen till ca 2 mm – detta går lättast om man lägger köttet mellan 2 plastpåsar eller gladpack innan man bankar ut köttet.
8. Bestryk den ena sidan av lövbiffen med 1 msk senap, dock inte längst ut mot kanten (lämna ca 2 cm rand runt om). Fördela sedan fyllningen ovanpå senapen. Vik ihop lövbiffen och tryck ihop köttkanterna väl. Salta och peppra halvmånarna och stek dem på båda sidor i smör och matolja.
9. Lägg upp de fyllda lövbiffarna på varma tallrikar med en sked smör från stekpannan på varje samt grönsakspytten bredvid.
10. Kommentar:
11. Grönsakspytten steker man naturligtvis klar först. Lövbiffen steks i absolut sista minuten innan den serveras.

Visningar: 225
Inlagt 2013-10-04 19:23:38