Receptbeskrivning

Tre asiatiska rätter

Ingredienser för
400 g fläskfilé
1 msk sherry
2 msk kinesisk soja
1 st grön paprika
1 st röd paprika
2 st vitlöksklyftor
msk färsk ingefära
2 st salladslökar
1 ananas
salt
5 msk socker
3 msk kinesisk soja
4 msk martini rosso
2 msk rödvinsvinäger
1 msk spad från ananasburken
2 msk tomatpuré
tsk potatismjöl
1 msk potatismjöl
1 msk mjöl
1 st ägg
l olja att fritera i
400 g oxfilé
2 msk vitt vin
msk potatismjöl
200 g kinakål
3 st salladslökar
4 dl köttbuljong
6 msk matolja
1 msk kinesisk soja
6 st vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära
2 färska böngroddar
2 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk vitpeppar
1 torkade röda chilifrukter
1 msk sichuan peppar
msk paprikapulver
färsk koriander till garnering
1 tsk sesamfrön till garnering
1 haricots verts
2 st vitlöksklyftor
1 dl saltade jordnötter
1 tsk salt
1 tsk sesamolja
1 msk olja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Antikt kött med sötsur såsSkär fläskfilén i tunna skivor och blanda med 2 msk soja och 1 msk sherry. Ställ åt sidan. Hacka paprikan, vitlöken, ingefäran och salladslöken och lägg i en bunke tillsammans med ananasen.
2. Blanda alla såsingredienserna i en bunke. Vispa upp ett ägg och blanda med mjölet och potatismjölet. Blanda köttet med mjölmeten. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
3. Ta en gaffel och se till att varje köttbit är dränkt i frityrsmet, fritera bitarna i olja tills de är gyllenbruna. Ta upp bitarna och lägg på en tallrik täckt av hushållspapper för att rinna av. Gör om proceduren tills alla bitarna är friterade.
4. Ta fram en wokpanna och värm på lite olja. Lägg i alla grönsakerna och fräs i några minuter, salta efter smak. Lägg i ananasen och häll därefter i den sötsura såsen i pannan. Låt koka i 2 minuter. Lägg i det friterade fläsket, blanda runt och koka ihop i ytterligare 2 minuter. Servera rykande varmt.
5. Vattenkokt oxfilé från SichuanSkär köttet i 2-3 mm tunna skivor. Om du först lägger filén i frysen i ca 20 min är det enklare att skära. Blanda köttet med det vita vinet och potatismjölet. Ställ åt sidan.
6. Skär upp 2 av salladslöken på längden och den sista finhackas, skär även upp kinakålen.
7. Värm upp 4 msk olja i en wokpanna och lägg i Sichuan pepparn, de hela chilifrukterna och paprikapulvret. Fräs en stund, men se till att inte bränna pepparn. Lägg åt sidan.
8. Fräs böngroddarna i samma panna som oljan varit i ca 1 minut. Lägg groddarna i botten av en skål. Fräs salladslöken och salladslöken i lite olja, lägg över i samma skål som groddarna.
9. Häll i ny olja i wokpannan, lägg i hackad vitlök, ingefära, salt, socker och peppar. Lägg till soja och häll därefter över buljongen i pannan. Låt koka ihop i 5 min.
10. Lägg därefter i Sichuan pepparn och chilifrukterna med sin olja och låt koka ihop i ytterligare 2 min. Sänk värmen och lägg i köttet och låt puttra i 2 min. Häll grytan över böngroddarna i skålen och toppa med några blad färsk koriander, sesamfrön och finhackad salladslök. Servera rykande varm.
11. Gröna bönor med vitlök och jordnötskrossKoka upp vatten i en kastrull och förväll bönorna i ca 2 min. Häll av vattnet.
12. Värm en wokpanna utan olja och lägg i jordnötterna för att torrostas. Fräs tills de fått lite färg, akta så att du inte bränner dem. Ta åt sidan, låt svalna och mortla dem därefter till en fin kross.
13. Värm upp 1 msk olja i en wokpanna och lägg i bönorna. Fräs i 2-3 min. Lägg i vitlöken, salt, sesamolja och fräs i ytterligare 1 min. Blanda i jordnötskrosset rör runt och servera.

Visningar: 649
Inlagt 2013-10-04 19:24:10