Receptbeskrivning

Kycklingwok

Ingredienser för
3 st paprika olika färger
1 st zucchini
2 st schalottenlök(ar)
150 g svamp färsk (shitake eller annan valfri svamp)
4 st kycklingfilé(er) (kan bytas mot lax)
500 g mangold eller färsk spenat
ingefära i bit
limefrukt(er)
vitlök(ar)
röd chilifrukt
thaibasilika några knippen
salt
matolja
2.5 tsk sesamolja ca som krydda


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
4 - 5 personer

1. Skala ingefäran och riv den fint. Hacka schalottenlök, vitlök och chili fint. Strimla kycklingfiléerna (var noga med att rengöra skärbrädet och använd helst alltid ett separat skärbräde för kyckling).

2. Gnid in filéerna med lite olja och lite av vitlöken, chilin och pressa lite lime över dem och låt dem ligga i en skål medan du sköljer grönsakerna och kärnar ur paprikorna. Strimla paprikorna på köksmaskinens asiatiska skiva och skiva zucchinin på skärskivans finare del. Hacka svampen, mangolden/spenaten och basilikan i medelstora bitar.

3. Hetta upp wokpannan, häll i olja. Fräs vitlöken och chilin i max 30 sekunder. Woka grönsakerna och ingefäran lite i taget, salta något, och ta upp dem vart efter de är klara. De ska ha en krispig konsistens. När grönsakerna är färdiga och hålls varma så fräs kycklingfiléerna tillsammans med schalottenlöken, när någon minut eller två återstår så salta och lägg i mangold/spenat.

4. Kycklingfiléerna ska inte vara rosa inuti utan helt genomstekta. Häll över alla grönsaker och rör om. Blanda i basilikan och droppa över sesamoljan.

Servera med ris

Redskap:
Bosch Köksmaskin (med tillbehören; asiatisk skiva, skärskiva) » MUM 82R1

Visningar: 445
Inlagt 2013-10-08 11:24:46