Receptbeskrivning

Davids surdeg, grundrecept

Ingredienser för
1 st äpple
100 g 35 gradigt vatten
200 g rågmjöl
200 g vatten
200 g rågmjöl


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Dag 1-3, steg 1Råriv ett äpple och blanda det med 100 gram 35 gradigt vatten och 200 gram rågmjöl.

2. Häll blandningen i en glasburk med lock.

3. Ställ burken med locket lite på glänt vid en varm plats till exempel ovanför kylen.

4. Låt burken stå i 3 dagar. Skaka den morgon och kväll.

5. Dag 4, steg 2Friska degen genom att fylla på med lika delar vatten och mjöl.

6. Rör om och låt stå ytterligare en eller några dagar.

7. Dag 5 eller senareNu har du en färdig surdeg som ska förvaras i kylskåp tills det är dags att baka med den.
8. Dagen innan baket ska degen friskas genom att tillsätta lika delar vatten och mjöl.

Visningar: 184
Inlagt 2012-02-20 23:13:50