Receptbeskrivning
Svart rårisotto med quorn och kikärter
Ingredienser
för
1 dl råris, svart
1 st lök, gul
1 st vitlöksklyfta
0.5 st paprika, grön
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk matolja
150 g quornfärs
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
0.5 dl cashewnötter
1 dl kikärter, på burk
4 st aprikoser, torkade
1 st lime
1 st lök, gul
1 st vitlöksklyfta
0.5 st paprika, grön
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk matolja
150 g quornfärs
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
0.5 dl cashewnötter
1 dl kikärter, på burk
4 st aprikoser, torkade
1 st lime
Beskrivning
1. Koka riset med salt enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprikan i små bitar. Fräs lök och paprika med spiskummin i oljan i någon minut. Tillsätt quornfärsen och fräs ytterligare ca 4 min. Salta och peppra.
2. Rosta nötterna i en torr het panna ca 2 min. Skaka dem då och då, ställ åt sidan så länge.
3. Skölj kikärterna. Strimla aprikoserna.
4. Blanda ihop alla ingredienser när riset är färdigkokt men strö sist över nötterna. Servera med lime att pressa över.
2. Rosta nötterna i en torr het panna ca 2 min. Skaka dem då och då, ställ åt sidan så länge.
3. Skölj kikärterna. Strimla aprikoserna.
4. Blanda ihop alla ingredienser när riset är färdigkokt men strö sist över nötterna. Servera med lime att pressa över.
Visningar: 623
Inlagt 2013-10-06 13:01:03

