Receptbeskrivning
Pias studentkaka
Ingredienser
för
4 ägg
6 dl strösocker
150 g smör rumsvarmt
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl sirap
1 dl vispgrädde
75 g smör
6 dl strösocker
150 g smör rumsvarmt
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl sirap
1 dl vispgrädde
75 g smör
Beskrivning
Kakan
1) Sätt ugnen på 200 g. Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ner smöret i små klickar, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet.
2) Bred ut smeten i en liten bakplåtsklädd långpanna 25x35 cm, men bred inte smet ända ut i kanten.
3) Grädda i mitten av ugnen 15-20 min
Glasyren:
4) Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 min. Rör om då och då.
5) Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 min eller tills kakan blivit ljusbrun.
6) Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i lagom stora bitar(ca 20 st)
Kan frysas
1) Sätt ugnen på 200 g. Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ner smöret i små klickar, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet.
2) Bred ut smeten i en liten bakplåtsklädd långpanna 25x35 cm, men bred inte smet ända ut i kanten.
3) Grädda i mitten av ugnen 15-20 min
Glasyren:
4) Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 min. Rör om då och då.
5) Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 min eller tills kakan blivit ljusbrun.
6) Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i lagom stora bitar(ca 20 st)
Kan frysas
Visningar: 364
Inlagt 2011-06-23 15:11:43

