Receptbeskrivning

Coq au vin blanc med rostad vitkålspuré och friterade timjankvistar

Ingredienser för
2 majskycklingfiléer med skinn, (à 350 g)
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
100 g rökt fläsk
250 g schallottenlök
150 g små champinjoner
3 dl torrt vitt vin
1 msk konc kycklingfond
1 msk japansk soja
2 tsk maizena majsstärkelse
1 vitkål
4 potatisar, (ca 350 g)
2 dl créme fraiche
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 kruka timjan
blandade salladssorter t ex mâche-, rosé- o


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Puré: Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär vitkålen i grova bitar. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg vitkål och potatis på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills kål och potatis är mjuka och har fått fin färg, ca 35 min. Rör om ett par gånger under tiden.
2. Skär kycklingfiléerna i fyra bitar vardera. Bryn dem runt om i olja i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar och ta upp kycklingen på ett fat.
3. Strimla fläsket. Skala löken. Ansa champinjonerna. Stek fläsket i en stekpanna tills det är knaprigt och har fin färg. Ta upp fläsket. Stek lök och champinjoner i fettet efter fläsket tills det fått fin färg.
4. Koka upp vin, fond och soja i en traktörpanna. Lägg i kyckling, fläsk, lök och svamp och låt puttra under lock ca 10 min, tills kycklingen är genomkokt. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i skyn. Låt koka upp.
5. Timjan: Skär av timjankvistarna. Hetta upp oljan i en kastrull till 180°. Fritera timjanen hastigt tills den är krispig.
6. Mixa kål och potatis slätt med mixerstav. Tillsätt crème fraiche och mixa ytterligare ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.
7. Toppa kycklingen med friterad timjan. Servera med vitkålspuré och sallad.

Visningar: 433
Inlagt 2012-02-22 17:54:47