Receptbeskrivning
Krämiga kokosmuffins 12st
Ingredienser
för
Beskrivning
90g smör, rumstempererat
0,5dl krämig kokosmjölk
1 ¼dl strösocker
2st. ägg
1 2/3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1dl riven kokos
Rivet skal av 1 lime
2msk mjölk
Garnering:
150g. cream cheese
¾dl florsocker
2tsk saft av lime
1dl kokosflingor
Sätt ugnen på 180 grader. Ställ 12st muffinformar i plåtens fördjupningar. Vispa smör, kokosmjölk, och socker till en ljus, fluffig smet. Vispa sedan i äggen, ett i taget. Rör ner mjöl och bakpulver. Tillsätt sedan riven kokos, limeskal och mjölk. Skeda över smeten i muffinsformarna. Grädda ca 17 minuter, tills muffinen har rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med en provsticka. Lägg över de färdiggräddade muffinsen på galler att svalna. Vispa ihop creamcheese, florsocker och limesaft i en skål. Ringla glasyren på muffinsen och strö över generöst med stora kokosflingor.
0,5dl krämig kokosmjölk
1 ¼dl strösocker
2st. ägg
1 2/3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1dl riven kokos
Rivet skal av 1 lime
2msk mjölk
Garnering:
150g. cream cheese
¾dl florsocker
2tsk saft av lime
1dl kokosflingor
Sätt ugnen på 180 grader. Ställ 12st muffinformar i plåtens fördjupningar. Vispa smör, kokosmjölk, och socker till en ljus, fluffig smet. Vispa sedan i äggen, ett i taget. Rör ner mjöl och bakpulver. Tillsätt sedan riven kokos, limeskal och mjölk. Skeda över smeten i muffinsformarna. Grädda ca 17 minuter, tills muffinen har rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med en provsticka. Lägg över de färdiggräddade muffinsen på galler att svalna. Vispa ihop creamcheese, florsocker och limesaft i en skål. Ringla glasyren på muffinsen och strö över generöst med stora kokosflingor.
Visningar: 239
Inlagt 2013-10-07 18:45:06






30 min