Receptbeskrivning

Browniemuffins med cookie dough-frosting

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1,7dl strösocker
4msk mjukt smör
1msk vatten
2,25dl mörka chokladknappar
1st. ägg
1/2tsk vaniljextrakt
2,25dl vetemjöl
1/4tsk bikarbonat
1,7dl mjölkchokladknappar

Frosting:
90g. mjukt smör
1,7dl farinsocker
1tsk vaniljextrakt
2,8dl vetemjöl
1/2tsk salt
4msk mjölk
2,25dl hackad choklad (ljus eller mörk, det du föredrar)

Sätt ugnen på 175 grader. Placera 24st minimuffinsformar i en minimuffinsplåt. Blanda socker, smör och vatten i en skål som tål mikrovågsugn. Kör i micron i ca 45 sekunder, tills smöret smält. Blanda i 1 dl av den mörka chokladen, rör tills chokladen har smält. Blanda i ägg och vaniljextrakt. Tillsätt mjöl och bikarbonat och rör om tills allt är blandat. Låt smeten svalna till rumstemperatur. Blanda i resterande mörk choklad och mjölkchokladen. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ca 10 minuter. Prova med sticka, de ska vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna helt innan du brer på frosting.

Gör frostingen såhär:
Blanda smör och socker till en krämig massa. Tillsätt vaniljextrakt och blanda väl. Blanda i mjöl och salt så att du får en degig massa. Rör i mjölken och blanda till en fluffig frosting. Vänd ner chokladen.

Visningar: 264
Inlagt 2013-10-07 18:56:06