Receptbeskrivning
Kladdiga minimuffins med Dumle 40st mini
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdmuffins:
150g. Dumle
200g. mörk choklad, grovt hackad
125g. smör, skuret i tärningar
2,5dl farinsocker
3st. ägg
1,5dl vetemjöl
4msk kakao
1/4tsk bakpulver
Choklad-dumle-ganache:
50g. Dumle, skuren i bitar
100g. mörk choklad, hackad
1/2dl vispgrädde
Sätt ugnen på 180 grader. Placera 40st minimuffinsformar i en minimuffinsplåt. Spara ca 10 st Dumle till senare, och hacka resten. Smält smör och choklad i en mediumstor kastrull. Rör tills allt smält ihop. Vispa i socker och låt stå i några minuter. Tillsätt äggen, ett i taget. Vispa ordentligt efter varje ägg. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver och vispa tills allt är blandat. Vänd ner hackad Dumle. Skeda upp smeten i muffinsformarna, fyll dem till ca 2/3. Dela dina 10 Dumle-godisar i 4 bitar vardera, och tryck ner en bit i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, de ska fortfarande vara en aning kladdiga när du tar ut dem.Låt svalna i plåten i 5-10 minuter innan du flyttar över dem till ett galler och låter dem svalna helt.
Gör under tiden ganachen; smält ihop mörk choklad, Dumle och vispgrädde i en kastrull på låg värme. Rör till en slät smet. Plocka eventuellt bort pappret från dina muffins och häll sedan på lite ganache.
150g. Dumle
200g. mörk choklad, grovt hackad
125g. smör, skuret i tärningar
2,5dl farinsocker
3st. ägg
1,5dl vetemjöl
4msk kakao
1/4tsk bakpulver
Choklad-dumle-ganache:
50g. Dumle, skuren i bitar
100g. mörk choklad, hackad
1/2dl vispgrädde
Sätt ugnen på 180 grader. Placera 40st minimuffinsformar i en minimuffinsplåt. Spara ca 10 st Dumle till senare, och hacka resten. Smält smör och choklad i en mediumstor kastrull. Rör tills allt smält ihop. Vispa i socker och låt stå i några minuter. Tillsätt äggen, ett i taget. Vispa ordentligt efter varje ägg. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver och vispa tills allt är blandat. Vänd ner hackad Dumle. Skeda upp smeten i muffinsformarna, fyll dem till ca 2/3. Dela dina 10 Dumle-godisar i 4 bitar vardera, och tryck ner en bit i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, de ska fortfarande vara en aning kladdiga när du tar ut dem.Låt svalna i plåten i 5-10 minuter innan du flyttar över dem till ett galler och låter dem svalna helt.
Gör under tiden ganachen; smält ihop mörk choklad, Dumle och vispgrädde i en kastrull på låg värme. Rör till en slät smet. Plocka eventuellt bort pappret från dina muffins och häll sedan på lite ganache.
Visningar: 752
Inlagt 2013-10-07 19:01:30






30 min