Receptbeskrivning

Snabb kyckling- och grönsakswok

Ingredienser för
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 st medelstor morot
2 st kycklingfiléer
2 msk rapsolja
100 g salta cashewnötter
200 g äggnudlar
150 g sockerärter
1 kruka koriander
1 msk sesamolja
2 msk jordnötsolja
4 msk färskpressad limesaft (ca 2 lime)
2 msk ketjap manis
2 msk kinesisk soja
1 dl sweet chilisås


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Dela och kärna ur paprikorna.
3. Lägg dem med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper eller folie.
4. Grilla i ugnen tills skalet blir svartbränt.
5. Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt om.
6. Låt svalna i ca 20 minuter och dra sedan försiktigt av skalet.
7. Skär paprikan i strimlor.
8. Skala och skär moroten i sneda skivor.
9. Skär kycklingen i strimlor.
10. Blanda ingredienserna till såsen.
11. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
12. Häll av vattnet.
13. Värm oljan i en wok eller stekpanna.
14. Stek kycklingen tills den får färg och är genomstekt, i ca 5 minuter.
15. Lägg åt sidan.
16. Stek morot och sockerärter i ca 1 minut.
17. Lägg ner nudlarna tillsammans med kyckling, paprika och sås.
18. Rör om under ca 1 minut så att allting blir varmt.
19. Fördela i portionsskålar.
20. Garnera med cashewnötter och några kvistar koriander.
21. Servera direkt.

Visningar: 586
Inlagt 2013-10-08 11:37:19