Receptbeskrivning

Pastasallad med ärtpesto

Ingredienser för
400 g pasta
5 dl gröna ärtor
2 st vitlöksklyfta(or)
1 dl olivolja
0.5 dl parmesanost
100 g sockerärtor
2 st buffelmozzarella
100 g babyspenat och rucola
50 g pinjenötter


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
8 portioner 1. Koka pastan enligt förpackningen. 2. Mixa 3 dl av ärterna med vitlöken och droppa i olivoljan. Flytta över till en stor bunke och vänd i parmesanosten och pastan. 3. Dela sockerärterna på mitten och vänd ner dem och 2 dl gröna ärter. Skär mozzarellaosten i kuber och vänd i dem samt spenat och rucola direkt före servering. 4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme och strö över salladen. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Recept: Elisabeth Johansson Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 371
Inlagt 2013-10-08 11:45:43